30.11.2018.

Директор наше школе, Бранко Голоскоковић, положио је 19.11.2018. године испит за лиценцу и тако постао први лиценцирани директор једне средње школе у Србији.

Законом из 2003. године уведена је обавеза лиценцирања директора. Десет година касније утврђени су стандарди компeтенција директора, који су требали да послуже и олакшају директорима обуку за полагање испита за лиценцу. Крајем јула ове године министар просвете Младен Шарчевић донео је правилник о програму обуке и полагању испита за лиценцу.

Пре самог испита претходила је обука након које је требало урадити истраживачки рад у области образовно-васпитне праксе, који садржи кључне резултате истраживања и препоруке за унапређење образовно-васпитне праксе.

Поред истраживачког рада требало је и савладати стандарде компетенција директора и доказати њихову савладаност на примеру своје школе уз истовремено самовредновање тих компетенција.

Саставни део испита била је и израда портфолиа кандидата, која садржи доказе о постигнутим резултататима и претходном професионалном искуству.