Дана 4. маја 2023. године у посети нашој школи биле су представнице Гете института из Београда, Софи Енгел, руководилац Одељења за немачки језик и заменица директора и Даница Вучинић, стручни сарадник за образовну сарадњу у настави немачког језика, као и представници ,,FAV SERVICE gGMBH", др Денис Невински, Камила Гомез, Фазила Мекић и Елма Шемсовић. 
Представнице Гете института, са којим професорка немачког језика Душица Рајевац има дугогодишњу успешну сарадњу, у разговору са директором школе истакле су жељу да се сарадња продуби, посебно у подршци учења стручног немачког. За наставу немачког језика на поклон су донеле лаптоп и слушалице.
 
Представници ,,FAV SERVICE gGMBH" представили су пројекат наставка школовања и могућност запошљавања наших ученика у немачком граду Тибингену. Заинтересованим ученицима ће професорка Душица Рајевац у наредним данима приказати презентацију и објаснити све могућности које овај пројекат нуди.
 
Гости су, након разговора, обишли тренинг центар, кабинет немачког језика, базен, музеј и сталне изложбене поставке наше школе.