У свечаној сали Техничке школе Ваљево дана 14.02. 2023 године у 14.30 часова одржана је презентација на тему Млади и репродуктивно здравње – Полно преносиве болести, коју су припремили ученици гости Медицинске школе Ваљево одељења III-1 смер медицинска сестра- техничар Кристина Теофиловић,Катарина Мићић,Марина Крунић и Хелена Миливојевић и ученици домаћини Техничке школе Ваљево смер II-8 саобраћајни техничар Невена Јаковљевић и Николина Дамјановић .


Повод је Светски Дан сексуалне и репродуктивне свести који се обележава сваке године 12.фебруара, са циљем о подизању свести о здравственим проблемима везаним за сексуално и репродуктивно здравље младих и указивање на значај репродуктивног здравља као предуслова за просперитет друштва. Презентацији су присуствовали ученици другог,трећег и четвртог разреда Техничке школе Ваљево.
Ученици су информисани о врстама полно преносивих болести,начинима како се преносе и како се испољавају, врстама заштите , предностима и манама одређених врста контрацепције и важности превентивних прегледа како за девојке тако и за младиће. Предавања и сарадњу са ученицима двеју средње стручних школа из Ваљева реализовале су педагог Мира Михаиловић Стијеповић и професор социологије Весна Ђоковић.